Dedicar un temps a prendre el control financer

Tots tenim algun conegut que dedica hores a la planificació de les seves vacances, o per a organitzar una trobada amb amics que fa temps que no veu, o en el canvi de decoració de la sala d’estar. A acOnseguir creiem que també val molt la pena dedicar un temps a prendre el control financer. Invertim hores pensant en les coses que ens il·lusiona fer, i ens hi posem amb energia perquè sabem que, si no ens ho treballem nosaltres mateixos, ningú ho farà en lloc nostre, oi?. Què et semblaria destinar un esforç similar a viure financerament tranquil, especialment si tenim en compte el que dediquem a guanyar els diners que entren a casa?

Què ens pot aportar el control financer?

Donarem la volta a la pregunta, i posarem uns quants exemples del que normalment passa quan la planificació financera no existeix:

  • Gastem més del que guanyem
  • No estalviem
  • Tenim un saldo important en targetes de crèdit pendent de pagar (i a un interès excessivament alt)
  • Estem endeutats
  • Fem compres innecessàries
  • No sabem quins productes financers hi ha al mercat que ens puguin ajudar amb les nostres finances
  • Tenim la sensació que confiem massa cegament en el nostre banc
  • Volem tenir més ingressos però desconeixem com fer-ho

Et sents identificat amb algun dels escenaris de la llista anterior? Amb més d’un?

Molts dels clients que ens han arribat durant els anys que portem donant servei estaven en alguna o vàries de les situacions esmentades a la llista anterior. Una bona part s’hi sentien atrapats, com si no hi hagués sortida possible i el paisatge de la seva vida hagués de ser obligatòriament aquest.

No és cert: si prenem consciència del que hi ha (i no només a nivell financer), les solucions arriben, i quan passat un temps veiem en perspectiva aquella situació que no ens satisfeia ens adonem que allò que ens semblava una gran muntanya en realitat només depenia de la nostra voluntat i actitud responsable de posar-hi fi.

A nivell particular, em sento afortunat d’haver assistit al despertar financer de moltes persones. Per a dur-ho a terme, no hi ha res com comptar amb l’acompanyament d’un bon coach financer i dedicar una estona a esbrinar com es mouen els diners dins l’economia particular de cadascun de nosaltres. Quan es veuen els beneficis d’aquesta planificació, puc assegurar que aquesta passa il·lusionar tant com pensar en vacances, reunions amb amics o com gaudirem de la nova sala d’estar un cop haguem fet aquells canvis que fa tant de temps que ens volten pel cap.

Ens posem a prendre el control financer plegats?

Tags: , , , , , , , , , ,

Comments are closed.