Què se n’ha fet dels propòsits financers de cap d’any

Ja han passat unes setmanes des de la nit de cap d’any. Què se n’ha fet dels propòsits financers (i no financers) en què vàreu pensar dies, hores o minuts abans que escoltéssiu les campanades? Teniu la sensació que no s’han posat en marxa?

Tots ens fem propòsits quan comencem un nou any o una nova etapa. Són tòpics deixar de fumar, fer més exercici o, en l’àmbit financer, estalviar més. Estadísticament, a finals de gener en la majoria de casos es queden en això: propòsits. I passats 11 mesos més els tornem a formular amb el canvi d’any. Us sona?

És important que tot objectiu o propòsit compleixi tota una sèrie de característiques. Fa molts mesos, en una de les primeres entrades d’aquest blog, ja en parlàvem. Com en altres ocasions, adaptem mètodes empresarials d’èxit a l’àmbit personal. Si us defeneu bé en anglès, podeu llegir també un bon enllaç al respecte.

Aquest cop, no obstant, m’agradaria centrar-me en el desenvolupament d’aquests propòsits financers. Volem que esdevinguin realitats.

Compromís amb els propòsits financers

Potser esteu cansats que el saldo pendent de pagar a la vostra targeta de crèdit estigui sempre en màxims. O que a final de mes tot el que guanyeu s’hagi gastat. Per si se us havia oblidat, us ho recordo: sense compromís per a canviar-ho, en un any seguirà igual. L’experiència amb clients ens ho demostra.

Si us costa comprometre-us, imagineu-vos el cost de no fer res. De vegades ajuda visualitzar la vostra targeta de crèdit rient-se de vosaltres el proper desembre. Podeu substituir la targeta pel propòsit que us hagueu fet. No us motiva aconseguir que, al final, li hagueu guanyat la partida?

Propòsits financers bocí a bocí

Com us menjaríeu un elefant? Si penseu en tot l’animal, us podeu empatxar abans de començar. Per contra, podeu decidir encetar la feina, per exemple, per un petit tall de la cama del darrera. Us centreu en aquella part i, de moment, oblideu la resta. Un cop digerit el primer bocí, arriba el moment de plantejar-vos per on seguiu.

Reprenem el propòsit de rebaixar el deute de la targeta de crèdit. Potser sembla massa ambiciós deixar el saldo a zero de cop. Però igual és més assolible rebaixar una part aquell mes que sabeu que normalment no hi ha tantes despeses. I una altra quan cobreu la paga extra, si és el cas. Ajudarà a tot això fer un pressupost, tal com també expliquem en aquest blog.

De la mateixa manera que esteu llegint aquesta entrada, a Internet podeu trobar lectures que us inspiraran i donaran suport. Informeu-vos tant com pugueu. Deixeu que us ajudin.

Gaudiu del procés per a aconseguir els propòsits financers

Teniu per costum premiar-vos pels petits èxits?. Us proposo que ho feu. De forma similar, val la pena acceptar els fracassos. Són part del camí cap a l’objectiu final, i ens aporten valuosos aprenentatges.

Ambdues maneres d’obrar són vessants d’una actitud molt més important, Es tracta, en general, de gaudir dels processos de superació personal. En realitat, lluitem contra nosaltres mateixos, els veritables canvis van de dins cap a fora.

Aprofundint en aquesta línia, voldria referir-me a l’agraïment. És bo agrair els petits o grans èxits. I també els obstacles que ens anem trobant en el camí, perquè quan els superem ens fem més forts.

Posem els propòsits financers en marxa!

Esmentàvem més amunt que és molt interessant que us deixeu ajudar. No naixem ensenyats. A acOnseguir us acompanyarem en el disseny d’un pla, posarem a la vostra disposició recursos, us farem veure els beneficis de canviar alguns hàbits. Estarem encantats de fer-ho si us poseu en contacte amb nosaltres.

Tags: , , , , , , , ,

Comments are closed.