La sortida de la crisi a vegades pot semblar un trencaclosques

Estem enmig d’una gran crisi, si ens atenem al que diu la majoria de la premsa, la pitjor des de fa molts anys.
Tots coneixem gent amb greus problemes econòmics domèstics. A acOnseguir en tenim una especial consciència, perquè son molts els que contacten amb nosaltres, amb situacions en alguns casos desesperades. Gent que està endeutada i que senzillament no arriba a pagar les quotes del que deu si no és gairebé deixant de menjar.
En aquests casos, mirar enrere constantment per a penedir-nos de les decisions preses no té cap sentit, si no és per a adonar-nos del que s’ha fet malament i aprendre d’això per no repetir les mateixes errades.

Cal centrar-nos en l’ara i aquí

El que és realment important és centrar-nos en “ara i aquí”, i veure què es pot fer en aquests moments per intentar donar solució a aquests problemes econòmics domèstics que tenim. Si convivim amb la família, tots els membres han d’aportar el seu gra de sorra en aquesta tasca.
Tal com esmento en altres entrades d’aquest blog, es tracta de veure què depèn d’un mateix, i oblidar-se de la resta.

Vies per fer front als problemes econòmics domèstics

Segons dicta el sentit comú, la llista de possibles actuacions per fer front als problemes econòmics domèstics es pot resumir en tres:

  • Reduir despeses al màxim, estalviar de manera extrema en tot allò que es pugui. Fer pressupostos i prioritzar molt els recursos que tenim en el que sigui realment imprescindible. Només cal fer una ràpida cerca a Internet per a trobar infinitat de consells que ajuden a aquest objectiu.
  • Intentar incrementar els ingressos, repassant una vegada i una altra com fer-ho fins que trobem la manera de guanyar el mínim que necessitem per a sortir del forat on estem. De res serveix compadir-nos, només ens ajuda la imaginació i les ganes de sortir-nos-en.
  • Si no hi ha més remei, tornar a negociar el deute que tenim a partir d’un pla d’ingressos i despeses que sigui creïble en base a les dues actuacions anteriors.

En la mesura que es pugui, és molt interessant comptar amb un coach financer que ajudi en el procés, però és clar que en situacions extremes això és molt difícil. Des d’aquest blog intentem fer la nostra aportació i estem atents a les novetats que puguin ajudar a resoldre els problemes financers de les famílies.

Comença a posar solució als teus problemes econòmics

  1. El primer pas és la planificació. Descarrega’t gratuïtament el full de planificació. Et permetrà tenir un esquema on anar abocant ordenadament una informació que acaba per configurar la foto de com estan les seves finances.
  2. Consulta el nostre servei específic per a particulars: Coaching en economia domèstica. Podràs posar llum sobre els deutes bancaris, sabràs quins models d’estalvi et convenen més, i el que és més important, tindràs un pla d’acció per assolir el que et proposes.

(Fotografia propietat de Mykl Roventine)