Consciència i propòsits

En general, quan pensem en l’estiu ens venen al cap imatges de platges, paisatges muntanyencs, viatges d’aventura o hores de relaxada lectura sota del nostre arbre preferit. En aquesta entrada del blog proposem afegir a tot això un estiu amb consciència financera.

Hi ha dos moments al llarg de l’any on, en general, tots tenim tendència a fer balanç de com van les coses, i a fer propòsits i plans de futur.

Un d’ells és Nadal i Cap d’any. Qui més qui menys aprofita alguna de les poques estones de relax entre àpats i visites familiars per a girar la vista enrere, veure què és millorable i marcar-se petites o grans fites per als mesos següents. En certa manera, aquest costum també s’ha adaptat a nivell empresarial: la majoria de societats tanquen estats comptables per a analitzar què ha passat, i les que estan més ben gestionades també tindran enllestits els pressupostos per a l’exercici següent. Si aquests estan ben treballats i es compleixen, el més probable és que l’empresa tingui beneficis en el futur i es facin les inversions necessàries per a que la continuïtat de l’activitat estigui assegurada.

I un altre període especialment propici per a aturar-nos a fer balanç i bons propòsits és l’estiu. L’avantatge d’aquesta època de l’any és que, si bé per Nadal els compromisos de tot tipus acaben per limitar el temps que queda disponible, durant les vacances d’estiu en moltes ocasions les estones de relax són molt més àmplies i freqüents.

Aquests dies us proposem dedicar una estona dels espais de lleure a fer una petita anàlisi sobre a quines partides esteu dedicant els diners que guanyeu, i si això respon al que us agrada, als vostres objectius, o no. En especial, és molt recomanable que ho feu aquells que en llegir això hagueu pensat “quina mandra que fa”, perquè és molt probable que els resultats que n’obtingueu us aportin una consciència de la situació actual imprescindible per a donar el següent pas: fer els canvis necessaris per a que els vostres recursos financers estiguin dedicats a les vostres prioritats, i deixeu de dedicar-los a algunes coses que ja sabeu que no us aporten gairebé res.

No cal que us digui que a acOnseguir estem molt preparats per a ajudar-vos en aquest camí. Us sorprendreu dels resultats que s’obtenen un cop fem un pressupost de despeses per als mesos següents que dediqui diners a allò que realment és important per a vosaltres, i que aneu veient com, amb una bona consciència financera, es van fent realitat els vostres objectius.

A més, un altre gran avantatge de fer-ho durant les vacances és que, un cop acaben, tornem a la vida quotidiana amb les bateries ben carregades, i amb ganes de fer coses. I què millor que haver-nos adonat de què podem millorar i haver fet un petit pla d’acció per a avançar en la línia que volem!

Posem-nos-hi!