A les línies que segueixen, hi trobareu una mica de fitness financer. Repassar com posar en forma el compte corrent mai està de més. I si qui ens proposa que els ajudem a fer-ho és la revista Cosmopolitan encara tenim una motivació addicional. Com sabeu els qui em llegiu habitualment, a acOnseguir sempre aprofitem qualsevol oportunitat per a fer difusió de temes financers als mitjans de comunicació. Ens mou que el màxim nombre de persones puguin treure tot el partit possible de les seves finances personals.
En certa manera, fa uns mesos enfocàvem el tema d’una manera similar a l’entrada titulada Disciplina financera. Tots sabem els beneficis que aporta l’esport. Es tracta d’actuar també així a nivell financer. A Cosmopolitan Mariana Portocarrero i Devon Maloney ho plantegen en un pla de set dies. Us en podeu baixar el PDF al següent link.
Una setmana de fitness financer
Primer dia. Presa de consciència sobre què és el que vols dels diners, i de com creus que has actuat fins ara, a grans trets.
Segon dia. Analitzar ingressos i despeses durant els darrers mesos. Les autores de l’article proposen un trimestre, però jo ho allargaria a un any. Si confieu en les ajudes tecnològiques, hi ha moltes Apps que us poden donar un cop de mà per a no haver de passar-hi més d’una hora. Se n’esmenten algunes. En podem afegir Fintonic, Dollarbird, Wallet i un munt més. Només cal buscar una mica Internet per a trobar alguna amb la què sentir-se còmode.
Tercer dia. No hi ha res com revisar com es mouen els teus diners per a adoptar decisions immediates. En una primera ullada normalment n’afloren vàries. Jo mateix en parlava amb més detall fa un temps a l’entrada del blog sobre petites despeses.
Quart dia. Establir objectius. Un cop s’ha corregit allò més evident, cal fer front al que representa més gruix de diners. No acostuma a ser fàcil, però els resultats es noten de veritat. Els pressupostos poden ajudar molt a no desviar-nos del que pretenem.
Cinquè dia. També hem parlat molts cops sobre l’estalvi recurrent. Si es fa una bona planificació del que es vol aconseguir, la millor manera d’arribar-hi és amb petites aportacions mensuals. És el que de vegades al blog he anomenat “pagar-se a un mateix”, retirar fons per al nostre objectiu fins i tot abans de començar pagar als altres.
Sisè dia. Com passa en el terreny de l’esport, tot bon resultat requereix un esforç. El que és important és no perdre de vista l’objectiu, i ser creatiu per a assolir-lo. De vegades, podem fer més que no pas ens pensem en l’àmbit dels ingressos. No es tracta només de retallar. També podem pensar què fer per a guanyar més.
Setè dia. Reconèixer els avenços i premiar-se pels primers resultats. També convé no oblidar que, com tot a la vida, posar-se en forma financerament és un procés. Un cop s’ha corregit el més bàsic, és bo anar-se posant fites cada cop més agosarades i gaudir de les millores que anem experimentant.
El nostre servei de fitness financer
Al cap i a la fi, el que descriu l’article de Cosmopolitan és el nostre servei de coaching financer. Potser no aconseguim donar-lo en una setmana, però tampoc triguem massa dies més. En realitat, en gran mesura el temps depèn de tu.
La nostra experiència és que el que ocupa més espai és fer l’anàlisi de com s’han mogut els teus diners fins ara. Un cop aquesta informació està disponible, haurem superat un dels principals obstacles. Llavors estarem en disposició d’acompanyar-te en la presa de decisions i en la posta en marxa d’aquestes.