Fa unes setmanes ens va deixar Louise Hay, pionera dels llibres d’autoajuda. L’encapçalament d’aquesta entrada del blog és un petit homenatge a una de les seves obres més rellevants, “Vostè pot sanar la seva vida”. M’he permès parafrasejar i portar aquest títol al camp que m’ocupa. Amb un procés de cura financera tu pots sanar les teves finances.
Entre els conceptes que es poden trobar dins dels seus diversos escrits, en destacaria especialment alguns. Per sorprenent que sigui, es poden aplicar de manera molt pràctica també al camp de les finances. Veiem-los:
- som responsables al cent per cent de totes les nostres experiències
- el moment del poder és sempre el present
- en els nostres pitjors moments, pensem “jo no serveixo”
- només és una idea, i les idees es poden canviar
Els nostres clients saben que, d’una manera o altra, el que intentem transmetre a aconseguir va per aquesta línia.
1er punt de la cura financera: tots ens equivoquem
Efectivament, tots ens equivoquem. I m’agradaria afegir: i què?. No hi ha ningú qui neixi ensenyat i, al final, la vida no deixa de ser un procés d’aprenentatge.
El que és important és prendre consciència de quines han estat les equivocacions i què es pot fer per a no repetir-les. No serveix de res queixar-se.
Per contra, sí és molt bo fer un repàs de totes les coses de les quals estem satisfets a la nostra vida. I agrair que comptem amb elles. Això ens dóna energia per a encarar reptes que fins el dia d’avui no hem estat capaços de superar.
2on punt de la cura financera: el moment és ara
La procrastinació consisteix en deixar per a més endavant accions o activitats que s’han d’atendre per altres de més irrellevants i agradables.
Puc entendre que passar un parell d’hores analitzant les pròpies finances no és una activitat que vingui de gust per a la gran majoria de la gent. Però també puc afirmar que la presa de consciència que aquesta inversió de temps aporta resulta de gran ajuda.
El canvi comença en el moment que decidim posar-nos en marxa, i sovint l’èxit passa per modificar alguns hàbits i adoptar-ne de nous. No és cert que “no servim”, tot és qüestió d’entrenament: al principi, caldrà estar atent per a no repetir costums que fins ara ens han perjudicat. No obstant, a mesura que anem avançant els nous hàbits esdevindran mecanismes de cura financera.
3er punt de la cura financera: coaching financer
Sovint és més fàcil analitzar un assumpte quan no s’està directament implicat en ell. Per aquest motiu, rebre un bon acompanyament en el procés d’anàlisi és un fantàstic suport, perquè ajuda a no defallir i aporta una visió del problema “des de fora”.
Tu pots sanar les teves finances: ens hi posem?