En molts casos no ens adonem, però prenem decisions financeres diàriament. La majoria de les nostres accions tenen conseqüències econòmiques: treballar en una determinada feina i amb un cert nivell d’ingressos, portar els nostres fills a una escola pública, concertada o privada, comprar el menjar en un supermercat o en un altre, vestir radicalment a la moda o amb roba de fons d’armari… les decisions que prenem o que ja fa temps que vàrem adoptar són infinites. Una petita dosi setmanal de consciència financera per televisió pot ajudar a avaluar si com actuem encaixa o no amb el que volem realment.
Passa moltes vegades que anem fent coses de manera automàtica a partir de patrons que ni tan sols recordem en quin moment vàrem integrar en nosaltres mateixos. Al cap i a la fi, no ens ho podem estar plantejant tot a cada moment, i aquesta mena d’automatismes ens fa la vida més fàcil.
D’altra banda, també succeeix en força ocasions que, tot d’una, introduïm algun canvi significatiu en la nostra manera de fer que trenca alguna de les rutines que esmentàvem a l’anterior paràgraf. Una bona part d’aquests canvis, tot i adoptar-se en un moment determinat, venen com a conseqüència d’una lenta presa de consciència. Un exemple típic és deixar de fumar. Potser es decideix fer-ho el dia que en pujar unes escales ràpidament ens adonem que ens falta aire, però la consciència que ens diu que el motiu d’aquest símptoma és el tabac ha anat fent un pòsit dins el nostre cervell poc a poc a través de converses amb amics, programes divulgatius, canvis legals que en certa manera discriminen els fumadors, etc.
A acOnseguir estem convençuts que en l’àmbit de les finances personals passa alguna cosa molt similar. Només a través d’un “gota a gota” de consciència financera s’acaben canviant determinats patrons de conducta que ens poden estar perjudicant. De fet, el que estàs llegint en aquests instants respon a la intenció que tenim d’anar introduint a través del nostre blog diversos temes que facin aflorar lentament una consciència diferent sobre les finances domèstiques.
És precisament en aquesta línia que ens satisfà molt la col·laboració regular que acabem d’encetar amb La Xarxa Comunicació Local, que agrupa diversos mitjans audiovisuals de Catalunya, com ara El Punt Avui TV, Televisió de Badalona, Olot Televisió, Canal Reus TV i molts d’altres.
Per a qui estigui en condicions de veure’ns, estem convençuts que la nostra participació en la tertúlia d’economia domèstica del programa Ben Trobats pot contribuir a difondre una visió diferent de les finances personals que ajudi a estar més satisfets sobre com gestionem els diners.
De moment, aquí teniu el link als dos primers programes, sobre compres compulsives i material escolar.
I per a qui no ens pugui seguir en aquestes tertúlies (en directe o per Internet) pel motiu que sigui, seguirem fent difusió del nostre enfocament en finances domèstiques a través dels mitjans que hem emprat fins ara.