Beneficia’t del consum col·laboratiu en el dia a dia

Ja fa molt de temps que es parla del consum col·laboratiu, però de vegades podem tenir una visió massa llunyana d’aquest. A les línies que segueixen faré una aproximació als immensos beneficis potencials del consum col·laboratiu en el dia a dia.

Aparegut bàsicament gràcies a Internet i les aplicacions mòbils, el consum col·laboratiu només representa un salt exponencial del que abans ja es feia amb familiars i amics. La xarxa fa que ara puguem actuar amb desconeguts com abans ho fèiem amb persones del nostre entorn més immediat, i la majoria de transaccions es basen en la reputació que cadascú de nosaltres vagi adquirint a mesura que, com a usuari, interactua virtualment de manera responsable i fiable.

Per a treure’n profit només cal ser-ne conscient i actuar en conseqüència. Pots trobar els links a les moltes opcions que trobaràs tot seguit (i dotzenes més) al directori de Consumo Colaborativo.

Vols tenir més ingressos?

L’economia està canviant d’una forma espectacular, i cada cop és més factible combinar una activitat principal en la que siguem especialistes amb d’altres que complementin els nostres guanys.

Ets dels qui tenen un cotxe aparcat entre setmana perquè només l’utilitzes en sortides ens dies de festa? Què et semblaria llogar el teu vehicle a un altre particular per a treure’n uns diners que t’ajudin a suportar els costos que representa la propietat d’aquest bé? Plataformes com ara Social Car permeten que ho facis.

O, a la inversa, tens el cotxe en un pàrking de propietat durant les nits però de dia la teva plaça acostuma a quedar buida? Vols llogar-la per hores? Pots fer-ho a través de Parkfy, entre d’altres.

Acostumes a fer un trajecte amb el teu propi vehicle i vols compartir-ne les despeses? Busca qui pot anar amb tu a Mok Mok Cars. O, si fas un viatge puntual, pots buscar com fer-la acompanyat a Shareling. Són només dos exemples.

Disposes de força temps lliure perquè tens una feina amb jornada intensiva o gaudeixes d’un horari diferent al que la majoria de persones fan habitualment? Si desitges treure partit d’algunes hores, pots donar-te d’alta a Chrono Share o Multihelpers i posar a l’abast de qui ho necessiti allò que sàpigues fer. També pots realitzar tasques logístiques de manera puntual i cobrant per servei, ajudant a determinades empreses a portar els seus productes als seus clients a través de Glovo o algunes més.

De fet, es pot vendre i llogar a través de la xarxa gairebé tot: vestits de marca, roba de nens, joguines, complements per a nadons, llibres, etc.

I vols reduir despeses?

Les possibilitats de reduir despeses via Internet són gairebé infinites. D’entrada, pots començar la llarga llista amb totes les que abans he esmentat a l’apartat d’incrementar els ingressos: en la pràctica totalitat d’elles pots actuar en un sentit o en un altre, oferint o rebent serveis.

Creus que pagues molts diners per tenir Internet a casa? Pots compartir el teu WiFi amb els veïns, o demanar-los que et deixin utilitzar el seu, tot a través de, per exemple, Compartir WiFi.

T’agradaria assistir a algun acte amb un vestit que enlluerni tothom, però creus (possiblement amb molt bon criteri) que no et sortirà a compte comprar-ne expressament un perquè difícilment el tornaràs a fer servir? A La Más Mona pots llogar puntualment roba de primeres marques.

T’interessaria anar a una casa particular de qualsevol país del món de manera gratuïta? Pots fer-ho si permets a la família propietària d’aquest habitatge que durant el temps que tu ets a casa seva ells visquin a la teva, en un intercanvi en el que només pagaràs per vacances el transport i el consum que facis en destí, perquè l’allotjament serà de franc. Prova Intercambio Casas o altres alternatives especialistes en això mateix.

I, per últim, què et semblaria gaudir a la teva llar de cuina casolana preparada per particulars que viuen ben a prop teu? Pots accedir a una gran quantitat d’ofertes d’aquesta mena mitjançant Chefly, entre d’altres.

A les nostres sessions de coaching financer amb clients estem començant a posar sobre la taula moltes d’aquestes possibilitats d’ingressos o despeses.

Vols que estudiem amb tu què et pot aportar el consum col·laboratiu?

Tags: , , , , , , ,

Comments are closed.