La majoria dels qui em llegiu us passeu gran part de l’any treballant. Aquest fet té certs avantatges. Alguns pensareu que més bé pocs. Òbviament, el principal és que això ens permet obtenir uns ingressos. Si estem de sort, fins i tot podem realitzar-nos professionalment. I un altre de ben rellevant és que mentre fem feina en principi no gastem. Un bon capítol de despeses apareix durant les vacances. Molts associarem aquesta època de l’any amb desconnexió i lleure. L’inconvenient és que temps disponible acostuma a anar de la mà amb cost. I si us digués que durant les vacances també podem obtenir un petit benefici financer?
M’inspiro aquest cop en l’entrevista que em van fer fa pocs dies a RAC1. El tema a desenvolupar era “què fer amb la casa durant les vacances”. L’enfocament inicial en centrava en possibles estalvis derivats del menor consum en subministraments. Això està molt bé, però i si anem més enllà? Comencem per aquesta proposta i després explorem altres camins.
El benefici financer derivat de l’estalvi en subministraments
Si no som a casa, no s’obren aixetes. Ni s’hi cuina. I tampoc s’hi posen rentadores. Per tant, el sol fet de marxar ja estalvia despeses. Si més no, en la majoria de casos. Si el comptador elèctric segueix avançant serà probablement degut a tres motius:
- La nevera, a no ser que aprofitem per a buidar-la i descongelar-la.
- El termo elèctric d’aigua, excepte si el desconnectem.
- La infinitat de petites llumetes o emissions dels diversos estris electrònics de la casa. Entrarien aquí router, telèfon sense fil, i, en general, tots els aparells en standby.
Cas que vulguem un consum zero en la nostra absència, farem bé d’apagar o tancar tot. Aquesta era l’estratègia dels nostres avis, oi?. L’opció dràstica serà actuar sobre diferencial i claus de pas generals. A la xarxa hi ha diverses calculadores de possibles estalvis. En el millor del casos, deixarem de pagar la part variable de les factures de subministraments. Cada casa és un món, però es podria estimar entre 50 i 100 EUR si no hi som en tot un mes. Sempre és una ajuda, però difícilment notarem una gran diferència a les nostres finances.
Centrem-nos en un benefici financer més significatiu
El consum col·laboratiu ens pot dur un benefici financer més sucós. Es tracta de treure rendiment d’allò que no fem servir. Quan som de vacances, l’habitatge habitual queda buit. I, potser, un cotxe resta aparcat al soterrani. Són béns als quals dediquem molts recursos. Oi que sí?
Per a treure’n un rendiment, podem trobar a Internet diversos webs d’intercanvi d’habitatges per a les vacances. L’objectiu és no pagar pel nostre allotjament quan marxem de casa. També podem posar a disposició d’altres usuaris el nostre vehicle. No seria estrany obtenir-ne entre 30 i 50 EUR diaris. Dependrà del model i estat de l’automòbil. Una entrada d’aquest mateix blog en feia referència fa temps.
I si entren a robar o hi ha un sinistre quan no hi som?
L’entrevista a RAC1 tocava també el tema de la seguretat. L’experta que va parlar sobre el tema em va recordar la importància de comptar amb una bona assegurança per a donar cobertura a robatoris o sinistres. I tan notable com això és que els imports declarats s’ajustin a la realitat. Això evitarà infra-assegurar-nos o sobre-assegurar-nos, segons els casos.
Un cop obtingut el benefici financer, no el matem!
Hem aconseguit un benefici financer amb els anteriors consells? Fantàstic! Ara, per a celebrar-ho, no caiguem en paranys. Els diners que entren de manera addicional són els que tenim més tendència a gastar alegrement. També hi ha alguna entrada al respecte en el blog. El famós “jo m’ho mereixo” ens pot fer molt de mal.
Som experts en proporcionar benefici financer
Acabarem posant a la vostra disposició el contingut sencer de l’entrevista a RAC1. També segueixen links a les entrades sobre paranys financers, consum col·laboratiu i mereixement financer. I, finalment, un enllaç a la calculadora sobre consums elèctrics de l’OCU.
El nostre servei de Coaching en economia domèstica et pot ajudar a posar-te en marxa per a l’obtenció d’aquest benefici financer relacionat amb les vacances i molts d’altres.