acOnseguir al RACC

Des de fa uns dies, podem trobar un apunt dels serveis de coaching financer d’acOnseguir a la darrera revista del RACC (Reial Automòbil Club de Catalunya). Aquesta aparició s’emmarca en el pas endavant que vàrem donar fa aproximadament un any, quan ens vàrem proposar arribar al màxim nombre de persones per a poder aportar en nostre gra de sorra en l’àmbit de les finances personals o familiars.

Link a la revista del RACC

Durant aquest temps, hem fet un gran esforç en donar-nos a conèixer a través de mitjans tradicionals (premsa i televisió) i també amb el recolzament de les noves tecnologies (Facebook, LinkedIn), perquè creiem fermament que el servei que oferim fa falta, però també sabem que la gran majoria de la gent desconeix que existeix la possibilitat que un coach expert en finances acompanyi en la presa de decisions en economia domèstica.

En certa manera, el nostre servei, com el del RACC en el seus orígens, apareix com a conseqüència dels nous temps. Vivim en un món ple d’especialitzacions, on hi ha experts per a àmbits fa uns anys d’allò més insospitats. Per exemple, en alguns entorns, la gent disposa d’entrenadors personals al gimnàs que dissenyen programes de posta a punt adaptats a les pròpies necessitats del nostre cos i en fan seguiment, i també es poden contractar “personal shoppers” que mostren quin és l’estil de vestir més adient per a cadascú i ajuden a trobar peces de roba que vagin bé. Però en el dia a dia les especialitzacions també són cada cop més evidents: el metge de capçalera de seguida et remet a un altre professional sanitari adient per al problema concret que calgui tractar, i on abans hi havia informàtics ara hi ha programadors en diferents llenguatges, especialistes en disseny de webs, en xarxes socials, en desenvolupament d’aplicacions i videojocs, etc.

En aquesta mateixa línia, la figura del coach financer neix perquè malauradament ningú ens ha ensenyat a organitzar-nos financerament, i estem en un entorn que no ajuda perquè sovint ens proposa fer compres impulsives o endeutar-nos. Molts cops s’oblida que els diners haurien de ser un mitjà per a aconseguir els objectius que ens marquem, però és responsabilitat de cadascun planificar-se financerament per a aconseguir que el que desitgem acabi esdevenint realitat.

La majoria de les coses que perseguim i que es poden comprar amb diners són al nostre abast, però encara no en som conscients. És una qüestió de prioritats, i de posar-s’hi de veritat. Per a fer-ho, hi ha eines que ajuden. Una d’elles és tenir un pressupost que estigui en línia amb el que volem aconseguir. Quan el tenim fet i el seguim, sabem que les fites que ens marquem a nivell econòmic s’acabaran assolint. Facilita el procés disposar d’algú amb coneixements en coaching i economia, i que a més compti amb els valors que haurien d’acompanyar tot servei financer: compromís, confidencialitat, imparcialitat i independència.

Seguim difonent el nostre missatge perquè volem ajudar en la planificació financera de particulars i famílies.

Parlem sobre què podem fer per a tu?