Amb les línies que segueixen pretenem enfocar una part de l’energia acumulada durant els dies que probablement haureu tingut de vacances per a concretar objectius financers que us motivin, us posin en marxa, i us facin sentir millor.
Aquest segueix sent un país que gairebé es para durant l’agost (menys que fa uns anys, tot s’ha de dir). Molts de nosaltres haurem disposat de temps per a refer-nos. En certa manera, tornem a la vida quotidiana amb les piles carregades per a emprendre accions diverses.
Què us sembla si dediquem part d’aquesta embranzida estiuenca a concretar objectius financers i posar fil a l’agulla per a caminar en la direcció correcta per a que esdevinguin realitats?
És convenient diferenciar entre les fites que ens podem plantejar a nivell personal o familiar, i les relatives a l’activitat professional que desenvolupem en un negoci propi, si és el cas.
Concretar objectius financers domèstics
Estic segur que tots tenim algun desig que no acabem d’aconseguir mai, i que, en moltes ocasions, el factor que està impedint que l’assolim és de tipus econòmic.
Recordeu que hi ha moltes més coses que no pas ens pensem que depenen de nosaltres mateixos i que, d’altra banda, si no ens posem a caminar per a arribar a un objectiu és poc probable que ningú ho faci en lloc nostre.
Per tant, seguim com fins ara i ens resignem que no hi hagi canvis, o concretem què volem i el corresponent pla per a arribar-hi? No cal un full de ruta amb tots els detalls, però potser sí un pas decidit, una intencionalitat clara. Fer un pressupost i perfilar de quina manera ho finançarem, si s’escau, també ajudarà.
Al final, com sempre tot és qüestió de prioritats. Si el que volem és prou important, què estem disposats per a aconseguir-ho? Ho volem realment? Doncs posem-nos-hi.
Concretar objectius financers professionals
Podríem repetir frases molt similars a les anteriors per a qualsevol negoci: sempre hi ha algun objectiu pendent d’assolir, i només serem capaços d’arribar-hi si donem les passes necessàries per a que així sigui.
Ara bé, tota activitat professional, per molt que ens ompli i ens motivi, no és viable si no ens proporciona prou diners per a viure, i crec que és bo aprofitar aquest article per a avançar en aquesta línia.
El primer que intentem determinar a acOnseguir quan donem servei a algú que té un negoci propi és quines necessitats de diners té aquesta persona a nivell personal o familiar. A partir d’aquesta dada, sabem el “sou” que cal que l’activitat professional “pagui” al nostre client, i hi ha res més obvi que un cop som el nostre propi cap ens paguem el que necessitem per a viure?
Aquest sou irrenunciable que obtinguem cada mes hauria de ser una despesa a afegir a la resta de sortides fixes de diners, i sobre aquesta base hauríem de calcular la xifra de vendes mínima (anomenada punt d’equilibri) per a que la nostra activitat professional sigui sostenible. Sabeu quines són aquestes vendes en el vostre cas?
Després de llegir aquestes línies, arriba el moment de començar a fer feina.